FK Haugesund lanserer eget damelag

Stiller a-lag i seriesystemet neste sesong.

Fra og med sesongen 2022 går FK Haugesund fra et til to a-lag. Det er klart etter at FK Haugesund har bestemt seg for å stille eget damelag på seniornivå neste sesong. Etableringen skjer i samarbeid med moderklubbene SK Haugar og SK Djerv 1919.

- Styret i FK Haugesund har tatt initiativ til å etablere et eget damelag fra og med neste sesong. Sammen med de to moderklubbene har vi kommet et godt stykke på vei i arbeidet med å få på plass en plattform for satsingen og takket være ressurspersoner som brenner for damefotballen i de tre klubbene vil vi bruke tiden fremover på å utvikle denne ytterligere, sier styreleder i FK Haugesund, Leiv Helge Kaldheim.

Klubbens damelag vil overta plassen til SK Haugar i seriesystemet og med det mest sannsynlig starte på nivå tre i det norske seriesystemet hvor SK Haugar har tilhold denne sesongen.

- Historien gjentar seg og det er naturlig å trekke paralleller til da FK Haugesund ble etablert i 1993. Den gang fulgte vi samme modell og startet i daværende 2. divisjon. Fire år senere var vi en del av norsk fotballs fornemste selskap og det er klart at damelaget vårt også skal opp og frem i divisjonssystemet.

Appellerer til næringslivet

FK Haugesunds damelag kommer til å få egne dedikerte trenerressurser, administreres av klubborganisasjonen på Haugesund Stadion og benytte seg av klubbens bane- og treningsfasiliteter.

- Det går en rød tråd tilbake til trenerløftet som vi lanserte i 2017 med tanke på å utvikle trenere til gutter og jenter i alderen 7-12 år og via det populære spillerutviklingstiltaket for jenter i alderen 12-15 som vi introduserte i fjor. Jentesatsingen vår har hele tiden vokst dynamisk og full satsing på et eget seniorlag er neste naturlige steg. Dette er noe markedet har etterspurt – ikke minst spillere, supportere og støttespillere – og vi ser frem til å tilby dette til våre samarbeidspartnere. Nå håper vi næringslivet stiller opp og gir oss nødvendig fødselshjelp i forbindelse med denne satsingen, sier Leiv Helge Kaldheim.

Artikkelbilde tekst
​ Mathilde Rossebø Karlstad (SK Haugar) og Telma Bjelland Kjellesvik (Djerv 1919) er to av spillerne som er aktuelle for FK Haugesund neste sesong. ​

Spillerne til laget vil i første omgang bli rekruttert lokalt, både fra moderklubbene og blant øvrige spillere som har ambisjoner med fotballen og ønsker om å utvikle seg som spillere. FK Haugesund har 52 samarbeidsklubber i regionen og styrken i dette samarbeidet vil gi kraft også til det nye damelaget.

- Vi ser for oss å følge samme modell som da herrelaget ble lansert på 90-tallet. Da forente distriktets beste spillere kreftene med stor suksess. På samme måte ønsker vi nå å tilby en utviklingsarena for lokale jenter som har en drøm og en vilje til å satse, sier Kaldheim som kan fortelle at de så snart koronaen er under kontroll vil starte arbeidet med å integrere jentene i klubben, så de kan få kjenne litt på hvordan det er å være tilknyttet et toppfotballmiljø. 

Forventningsfulle moderklubber

Også i de to moderklubbene, SK Haugar og SK Djerv 1919, er det store forventinger til satsingen på et eget damelag i FK Haugesund.

- Dette er en gledens dag for alle de nesten 400 fotballspillende jentene i Haugar. Etter å ha drevet med damefotball i nesten 50 år, så er det med bitte litt vedmod, men med mye optimisme vi ser frem til å gi "Byens beste jenter" de samme mulighetene som guttene i klubben har hatt i mer enn 25 år, sier daglig leder i SK Haugar, Roald Osmundsen som legger til at klubben fremdeles vil ha et damelag i seriesystemet for de som ikke blir med over til FK Haugesund.

Haugar har spist kirsebær med de store tidligere og ser store muligheter for at FK Haugesund vil kunne gjøre det samme.

- Vi har en rik historie på damesiden, bl.a. med flere sesonger i Toppserien og mange aldersbestemte landslagsspillere, men ser at slik som verden har utviklet seg så blir det verre og verre for en breddeklubb å få et A-lag på toppnivå. Vi er derfor glade for at FKH med all sin erfaring og kunnskap om toppfotball kan overta stafettpinnen og gi de ivrigste jentene våre det de fortjener. Så skal vi fortsette å produsere landslagsspillere og bruke det neste året på å gjøre alt vi kan for å forenkle veien videre for FKH med å overlate dem et 1.divisjonslag.

Også på Djervhuset ser man frem til satsingen på et eget damelag i FK Haugesund.

- Sportsklubben Djerv 1919 støtter visjonen til FK Haugesund om bedre sportslig tilbud for damefotballen. Klubbene lokalt har slitt med stabilitet, kvalitet og god nok aktivitet over tid. Alle samarbeidslagene i regionen de siste årene viser det. Med toppfotballsatsing i regi av FK Haugesund og breddetilbudet ivaretatt av de to moderklubbene går damefotballen i Haugesund en spennende tid i møte, sier daglig leder i Djerv 1919, Jon Håkon Melkevik.

Kontaktperson: FK Haugesunds styreleder Leiv Helge Kaldheim, tlf. 900 59 089.

Annonse fra Eliteserien: