Før FK Haugesund - Brann

Årets første Vestlandsderby.

Hva er sesongens største begivenhet? Rogalandsderbyet mot Viking eller Vestlandsderbyet mot Brann? Derom strides de lærde, men faktum er at FK Haugesund - Brann har hatt en helt egen ramme de siste sesongene.

Helt slik blir det ikke denne gang, men Vestlandsderbyet anno 2021 har like fullt en helt spesiell status. Folk er gradvis på vei tilbake på kamparenaene, FK Haugesund kommer fra en praktkamp mot Kristiansund og gjestene fra Bergen, med Eirik Horneland som assistenttrener, har så langt hatt en blytung sesong.

Om motstanderen 

Sportsklubben Brann ligger før kveldens kamp på Haugesund Sparebank Arena sist i Eliteserien med fire poeng. Legg så til at laget har spilt ni kamper og med det tre kamper mer enn de øvrige bunnlagene og man sitter igjen med en poengfangst som ikke kan beskrives som annet enn urovekkende.

Like fullt; spillemessig har bergenserne levert bedre enn det poengfangsten tilsier og Vestlandsderbies i Haugesund blir alltid en tett og jevnspilt affære. Ei heller noe unntak for årets utgave. Det er med andre ord et FK Haugesund som ikke på noen måte tar lett på oppgaven som venter torsdag kveld.

Kuriosa

Det finnes flere spillere som gjennom historien har representert såvel FK Haugesund som gjestene fra Bergen, men den mest signifikante er trolig Magnus Johansson som rundet av karrieren som toppspiller med to år som 'araber' etter en liten håndfull sesonger i Brann. Svensken skulle siden bli værende på Haugalandet i flere år som trener nedover i divisjonssystemet og har i dag gjort permanent "norrbagge" av seg.

FKH Brann.jpg
Mer jubel i vente torsdag kveld? Foto: Jan Kåre Ness / NTB.

Statistikk

Det blir ofte målrike oppgjør i Haugesund når FK Haugesund og SK Brann møtes. Gjestene fra Bergen har aldri gått av banen uten å score på Haugesund Sparebank Arena i løpet av de tretten bortekampene klubben kan vise til mot FK Haugesund. 

Historisk har Brann også et statistisk overtak med sine sju seire, mens FK Haugesund har vunnet tre og like mange oppgjør har endt uavgjort. 

Forrige sesong vant bergenserne 2-1 etter et seiersmål langt inne i overtiden, men FK Haugesund fikk siden revansje i Bergen da de vant med samme sifre på Brann Stadion. Niklas Sandberg med mål fra krittmerket i begge oppgjør.

Skader og suspensjoner

Joakim Våge Nilsen er skadet og uaktuell til torsdagens kamp - det samme er Alioune 'Badou' Ndour som soner sin siste kamp som følge av karantenen han ble ilagt etter det røde kortet mot Lillestrøm.

Hos gjestene fra Bergen er sisteskansen Håkon Opdal høyst usikker til kampen som følge av at en akillesskade hindrer han i å være 100% matchfit, mens Lars Krogh Gerson er helt uaktuell for spill som følge av skade. Finske Robert Taylor er opptatt med EM-sluttspill for Finland. 

Eliteserierunden

Foruten oppgjøret på Haugesund Sparebank Arena er det full serierunde i Eliteserien torsdag og fredag. Torsdag spilles:

Bodø/Glimt - Molde

Kristiansund - Mjøndalen

Odd - Tromsø

Strømsgodset - Sandefjord

Stabæk - Vålerenga

Fredag kompletteres serierunden av oppgjørene mellom Sarpsborg 08 - Viking og Lillestrøm - Rosenborg.

Oppgjøret mellom FK Haugesund og SK Brann spilles for 2000 tilskuere, i utgangspunktet sesongkortholdere, men eventuelle ledige billetter vil være å få kjøpt i billettluka på stadion fra klokken 12 på kampdag.

Du kan også se kampen på TV Norge og Discovery + eller følge den direkte på Radio 102. Avspark klokken 18.00. 

Annonse fra Eliteserien: