Før FK Haugesund - Mjøndalen

Høsten er her! Nå starter kampene 17.00.

Søndag ettermiddag er det klart for den 22. serierunden i Eliteserien. FK Haugesund tar i mot Mjøndalen i nydelig høstvær på Haugesund Sparebank Arena til en kamp som har avspark allerede klokken 17.00. Resten av sesongen vil alle kamper starte én time tidligere enn vanlig, hvilket innebærer at man også må innfinne seg på kamparenaen tilsvarende tidlig.

FK Haugesund - Mjøndalen: Kjøp billetter her

Til FK Haugesunds hjemmekamper får man kvantumsrabatt ved kjøp av tre eller flere billetter på nett.

Om motstanderen

Mjøndalen ligger før søndagens kamp aller sist i Eliteserien med 15 poeng og har kun karret til seg to seire i seriekampene i 2021. Hvorav den ene kom i hjemmekampen mot FK Haugesund tidligere i år. Det er med andre ord et lag som er nødt til å ta med seg poeng for å komme seg ut av nedrykksstriden.

Avstanden opp til Brann på kvalifiseringsplass er for øyeblikket tre poeng for et Mjøndalen som gradvis har sunket stadig lenger ned på tabellen.

Statistikk

Hjemmestatistikken mot Mjøndalen er av det interessante slaget. Etter mjøndølenes comeback i norsk fotballs øverste divisjon i 2015 har samtlige tre kamper på Haugesund Sparebank Arena endt uavgjort. Henholdsvis 1-1 i 2015, 0-0 i 2019 og siden 1-1 forrige sesong.

Totalt har søndagens to aktører har møttes ved sju anledninger i norsk fotballs øverste divisjon og den samlede statistikken forteller om en seier, tre uavgjorte og tre tap i møte med laget fra gamle Nedre Eiker Stadion - deriblant denne sesongens oppgjør på nå omdøpte Consto Arena. 

I 2019 vant FK Haugesund 4-1 på Consto Arena etter blant annet tre scoringer av Ibrahima Wadji. 

Tilbake i 2009 vant lagene hvert sitt oppgjør da de møttes innbyrdes i Obosligaen.

Kuriosa

Sist sesong var det Sondre Liseth som stjal overskriftene i tilsvarende oppgjør. Da som Mjøndalen-spiller. Først sendte han bruntrøyene i ledelsen før han siden pådro seg gult kort for "filming" etter å ha blitt gjenstand for en klar hekt av Peter Therkildsen. Da ble det rabalder i en kamp som ellers inneholdt en utligning av Fredrik Pallesen Knudsen og et rødt kort til gjestenes keeper.


Hør Alexander Stølås' tanker omkring søndagens kamp.

Skader og suspensjoner

Sulayman Bojang er et par uker unna å være kampklar igjen etter strekkskaden han pådro seg for noen uker siden, mens Joakim Våge Nilsen nå er i begynnelsen på fasen av opptreningen som har til hensikt å gjøre han kampklar igjen. Det er en fase som varer mellom en og to måneder og som følgelig gjør bømlingen uaktuell til kamptroppene ytterligere en god stund fremover. 

Gjestene i brunt og hvitt kommer til Haugesund uten Albin Sporrong. Den svenske nysigneringen ble utvist i forrige serierunde og soner dermed karantene i ettermiddagens kamp.

Eliteserierunden

Lillestrøm har mistet mye av vinden de hadde i seilene tidligere i sesongen og måtte nøye seg med 0-0 og poengdeling hjemme mot Kristiansund lørdag kveld, mens Molde som forventet slo Tromsø (3-0) hjemme på Aker Arena.

Foruten kampen på Haugesund Sparebank Arena spilles følgende oppgjør denne søndagen:

Bodø/Glimt - Sarpsborg

Brann - Stabæk

Sandefjord - Odd

Strømsgodset - Viking

Rosenborg - Vålerenga

Kampen mellom FK Haugesund og Mjøndalen har avspark klokken 17.00 og dersom du ikke har anledning til å ta turen til Haugesund Sparebank Arena denne søndagen kan du se oppgjøret på Eurosport+ og på streamingtjenesten Discovery+. Du kan også følge kampen direkte på Radio 102.

Men husk - fotball er alltid best fra tribunen!

Snakkes på kamp!

Annonse fra Eliteserien: