Før FK Haugesund - Odd

Gjenåpning. Pride. Kampdag!

Endelig! Etter halvannet år under strenge restriksjoner er det endelig klart for frislipp på Haugesund Sparebank Arena når FK Haugesund tar i mot Odds Ballklubb søndag kveld.

FK Haugesund - Odd: Kjøp billetter her

 

Ved kjøp av tre eller flere billetter til dagens kamp får du 25% rabatt på billettene.

Ingen flere kohorter. Ingen koronapass. Ingen avstandsrestriksjoner. Ingen testing. Kun kampdag slik vi kjenner den fra tidligere.

Viktig mtp sesongkort

Det eneste man trenger å merke seg er at sesong- og partnerkortholdere må benytte billettene de allerede har hentet ut til oppgjøret. Man kommer ikke inn på søndagens kamp med sesongkortet. Dette fordi billettsalget til kampen startet på et tidspunkt hvor det fortsatt var restriksjoner knyttet til kampavvikling og publikum allerede har blitt fordelt med tanke på dette. Det å siden annullere billettkjøp og flytte rundt på alle er en for stor jobb før søndagens kamp.

Fra og med neste hjemmekamp, mot Mjøndalen søndag 17. oktober, vil alt være ved det normale. Også bruken av sesongkortene. 

Om motstanderen

Odds Ballklubb har befestet seg i samme sjikt av tabellen som FK Haugesund. Altså midt på. Telemarkingene kommer fra en overbevisende kamp i cupen borte mot Vålerenga i midtuken (seier 3-0), men har slitt med å fremstå stabile i seriespillet. Vi må faktisk tilbake til 15. august, da søndagens to lag møttes i Skien, for å finne siste seier i Eliteserien for kveldens gjester. Den gang vant man 4-2 hjemme på Skagerak Arena etter blant annet tre scoringer av Tobias Lauritsen.

Statistikk

Samlet sett forteller statistikken at man totalt - hjemme- og bortekamper oppsummert - har slått Odd ved åtte anledninger i seriesammenheng, mens de hvite og svarte fra Telemark står med 13 seire. Kun fire oppgjør har gjennom historien endt uavgjort i seriesammenheng - deriblant fjorårets spektakulære 4-4 kamp på Haugesund Sparebank Arena.

Etter returen til norsk fotballs øverste divisjon i 2010 har FK Haugesund vunnet seks av oppgjørene de to lagene i mellom på hjemmebane, mens gjestene fra Skien har vunnet fire.

Egil Selvik.jpg
Egil Selvik møter gamle lagkamerater søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kuriosa

Av og til føles uavgjort som en seier, og forrige sesongs oppgjør på Haugesund Sparebank Arena var en slik anledning. Gjestene fra Skien så riktignok Ulrik Fredriksen sende FK Haugesund i ledelsen, men fire scoringer og kun minutter igjen av ordinær tid bidro til at man i sluttminuttene allerede hadde innkassert seieren i Odd-leiren.

Slik skulle det ikke gå. Innbytter Alexander Ammitzbøll reduserte først med et langskudd som gikk via en Odd-spiller og i mål, Ibrahima Koné sørget for 3-4 på en heading på overtid og i kampens aller siste sekunder var Ammitzbøll frempå nok en gang. Et nydelig skudd fra distanse snek seg bort i keeperens lengste hjørne og fullbyrdet en av de mest spektakulære opphentinger i Eliteseriens historie. 

Skader og suspensjoner

Joakim Våge Nilsen - selv tidligere Odd-spiller - er uaktuell til søndagens oppgjør, det samme er Sulayman Bojang som har kjenning med en muskelstrekk og derfor har trent alternativt hele uken.

Odd må klare seg uten kaptein Steffen Hagen som er på vei tilbake fra langtidsskade og det er også spørsmålstegn ved nysignerte Flamur Kastrati som pådro seg hjernerystelse i forrige serierunde.

Pride-markering

Foruten gjenåpningen av samfunnet markerer FK Haugesund også Haugaland Pride og kampen for mangfold, likhet og rettferdighet i forbindelse med dagens kamp. Paraden ble dessverre innstilt, men både cornerflagg og kapteinsbind kommer i regnbuens farger på Haugesund Sparebank Arena søndag kveld. 

Eliteserierunden

Det begynner å dra seg til i Eliteserien, ikke minst i bunnen av tabellen, og Tromsø tok en uhyre viktig seier borte mot Lillestrøm lørdag ettermiddag. Den 20. serierunden kom også med enda en lørdagskamp - Strømsgodset - Sarpsborg 08 - som vertene til slutt vant hele 5-0.

Søndag spilles følgende oppgjør foruten kampen på Haugesund Sparebank Arena:

Rosenborg - Mjøndalen

Brann - Kristiansund

Molde - Viking

Sandefjord - Stabæk

Bodø/Glimt - Vålerenga

Oppgjøret mellom FK Haugesund og Odd følger du direkte på Eurosport+ og Discovery+ samt direkte på radio hos Radio 102.

Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: