Før FK Haugesund - Strømsgodset

Revansjesugen gjeng tar i mot "Godset" onsdag kveld.

Midtukekamp på Haugesund Sparebank Arena når Strømsgodset kommer på besøk i den 2. serierunden onsdag kveld. Kampen ble opprinnelig berammet til tidlig i mai, men ble senere utsatt og vil dermed bidra til at kampantallet i Eliteserien jevner seg ut etter onsdagens kamp.

FK Haugesund - Strømsgodset: Kjøp billetter her

Det er et revansjesugent hjemmelag som entrer banen etter lørdagens cup-exit og kaptein Benjamin Tiedemann kunne etter tirsdagens trening fortelle om en spillergruppe som "gledet seg vilt" til å komme tilbake på hesten igjen etter lørdagens forestilling på Stord.

Om motstanderen 

Strømsgodset hadde en særdeles turbulent oppkjøring til sesongen med treneravgang etter en høyprofilert sak som de fleste trodde ville ha ødeleggende sportslig effekt på klubben og spillergruppen. Så har ikke skjedd, og drammenserne har under ledelse av Bjørn Petter Ingebrigtsen og Håkon Wibe-Lund lagt seg pent til rette midt på tabellen etter noen meget sterke prestasjoner den siste måneden.

Før onsdagens kamp er det kun målforskjell som skiller FK Haugesund og Strømsgodset på tabellen, ettersom begge lag står med 19 poeng selv om de mørkeblå fra Drammen har en kamp mer i beltet så langt denne sesongen.

Kuriosa

Da Martin Ødegaard-hysteriet raste som verst tilbake i 2015 vant FK Haugesund stort hjemme på Haugesund Sparebank Arena i møte med Strømsgodset og norsk fotballs wonderboy - denne gang 4-0 i det som skulle bli daværende Godset-trener David Nielsens siste kamp for drammenserne. 

Ødegaard måtte siden smugles ut bakveien på Haugesund Sparebank Arena etter kamp.

DSCN5848.JPG
Joakim Våge Nilsen jobber ufortrødent videre mot comeback.

Historikk

Etter returen til norsk toppfotballs aller øverste divisjon i 2010 har FK Haugesund møtt Strømsgodset på eget gress ved elleve anledninger i seriespillet. Fem kamper har endt med seier, tre har endt uavgjort mens gjestene fra Drammen har vunnet tre av oppgjørene.

Forrige sesong ble av det spektakulære og bitre slaget etter at FK Haugesund hentet opp gjestenes 0-2 ledelse på overtid, bare for å se at Strømsgodset siden avgjorde til sin fordel med kampens siste spark på ballen.

Skader og suspensjoner

Joakim Våge Nilsen har begynt å trene med ball igjen, men er fortsatt et godt stykke unna comeback på fotballbanen, mens Bruno Leite også er tvilsom til oppgjøret som blir 26-åringens siste kveld på Haugesund Sparebank Arena før han flytter til Kypros og videre spill for Pafos FC.

Strømsgodset kommer til Haugesund uten skader eller suspensjoner på noen av sine sentrale spillere.

Eliteserierunden   

Foruten oppgjøret i Haugesund kompletterer 

Lillestrøm - Sarpsborg

Mjøndalen - Stabæk

og

Odd - Sandefjord

.. kampene i den utsatte 2. serierunden onsdag kveld.

Oppgjøret mellom FK Haugesund og Strømsgodset har avspark klokken 19.00 og du kan se kampen på Eurosport+ og streamingtjenesten Discovery+ samt følge den direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: