Før FK Haugesund - Vålerenga

Fortsetter den gode hjemmeformen?

Oppgjørene mot hovedstadslaget Vålerenga utkrystalliserer seg hver eneste sesong som blant de mest spennende og interessante som terminlista har å by på. Årets kamper er intet unntak og første svar på styrkeforholdet mellom Haugalandet og hovedstaden får vi søndag kveld på Haugesund Sparebank Arena.

Om motstanderen

Vålerenga ankommer Haugesund som nummer tre på Eliteserietabellen, en tabell hvor lagene varierer fra å ha spilt alt fra 10 til 14 kamper så langt denne sesongen, åtte poeng bak serieleder Molde. Oslo-klubbens uttrykte målsetting før seriestart var å være med og kjempe om seriegull denne sesongen, noe man fortsatt har lós på ved cirka halvgått løp av sesongen.

FK Haugesund - Vålerenga: kjøp billett til oppgjøret her

I forkant av søndagens kamp har FK Haugesunds assistenttrener Espen Bull-Tornøe påpekt at det er en motstander med mye kvalitet, både kollektivt og individuelt, som venter søndag kveld.

- De er et godt drillet fotballag i den klassiske 4-4-3-formasjonen sin, med folk som utfyller hverandre godt i rollene sine. Jeg synes de var veldig gode mot Lillestrøm sist uten at de fikk betalt for det. De er på opptur og blir en tøff nøtt, men dette er også en kamp vi synes det er kjekt å angripe etter den dårlige prestasjonen vår mot Mjøndalen.

Kuriosa

Det første seriemøtet mellom FK Haugesund og Vålerenga på Haugalandet fant sted i 1998. En kamp FK Haugesund vant 3-1 og der det siste målet til hjemmelaget for kvelden ble satt inn av Morten Berre. Mot klubben han siden skulle tilbringe 13 sesonger i, spille 298 offisielle kamper for og ende opp med å trone øverst på klubbens adelskalender. 

Velde.jpg
Kristoffer Velde stjal overskriftene etter hjemmekampen mot Vålerenga i fjor. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Statistikk

FK Haugesund gar tradisjonelt hatt et godt tak på Vålerenga hjemme på Haugesund Sparebank Arena. Forrige sesong vant man 2-1 etter scoringer av Kristoffer Velde og Ibrahima Wadji hvilket føyde seg inn i rekken av seiere også i 2017 og 2018.

For to år siden vant derimot Vålerenga hele 4-1 i Haugesund. 

Statistikken taler dog sitt tydelige språk om vilket grep hjemmelaget har hatt på Oslo-laget de siste årene. Etter returen til norsk fotballs øverste divisjon i 2010 har FK Haugesund totalt vunnet seks, spilt tre uavgjort og tapt to kamper hjemme på eget gress mot Vålerenga.

Skader og suspensjoner

Joakim Våge Nilsen og Egil Selvik er begge uaktuelle til søndagens kamp, men ellers stiller FK Haugesund skadefritt mannskap. Hos Vålerenga er Vidar Örn Kjartansson fortsatt et stykke unna å være spilleklar igjen etter skaden han pådro seg i innledningen på sesongen. 

Eliteserierunden

To kamper i denne serierunden ble spilt allerede lørdag kveld. Odds Ballklubb slo Viking 3-2 hjemme i Skien, mens Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt delte poengene etter 2-2 på Sarpsborg Stadion.

Øvrige kamper søndag foruten bataljen på Haugesund Sparebank Arena er henholdsvis:

Kristiansund - Sandefjord

Lillestrøm - Molde

Tromsø - Rosenborg

Brann - Mjøndalen

Strømsgodset - Stabæk

Oppgjøret på Haugesund Sparebank Arena har avspark klokken 18.00 og kan også sees på Eurosport+ og Discovery+ samt følges direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: