Gir seg som akademisjef

Søren Lykke returnerer til Danmark.

To år etter at han tiltrådte som akademisjef velger Søren Lykke å takke for seg i FK Haugesund og returnere til hjemlandet Danmark. 

- Jeg er veldig glad for årene jeg har hatt her i FK Haugesund. Det er en veldig fin fotballklubb, en god by og gode mennesker som jeg har fått lov til å jobbe med både i akademiet og i resten av klubben. Da jeg begynte ble jeg tatt veldig godt i mot og gitt alle muligheter til å gjøre det jeg ønsket å gjøre med akademiet, sier Søren Lykke.

Gunstig tidspunkt

Tidspunktet for å overlate stafettpinnen nå er derimot gunstig i følge den avtroppende akademisjefen.

- Timingen for å reise hjem til Danmark nå er perfekt ettersom jeg fratrer som akademisjef samtidig med at arbeidet med akademiklassifiseringen for de neste to årene avsluttes. Det arbeidet kommer jeg til å forberede ferdig før jeg slutter i FK Haugesund og sørge for at etterfølgeren min kommer inn og overtar tømmene på best tenkelige tidspunkt.

Søren Lykke kom til Haugesund våren 2019 fra stillingen Head of Coaching i den danske klubben Vejle og var innen det også fulltidstrener i Vejles akademi.

Høster godord

Søren Lykke høster mange godord i forbindelse med at han nå slutter som akademisjef.

- Jeg er sikker på at jeg snakker på vegne av alle i klubben når jeg sier at vi kommer til å savne Søren i organisasjonen. Han har bidratt med mye til utviklingen av akademiet, profesjonalisert arbeidet vårt med talentutvikling og etterlater seg et FKH Akademi som i dag er et av landets aller beste. Det er en god plattform og et veldig godt utgangspunkt for den som skal ta dette arbeidet videre, sier FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.

41-åringen skal nå tiltre i ny jobb i utviklingsavdelingen til en dansk klubb og blir presentert av sin nye arbeidsgiver i nær fremtid.

Søren Lykke har sin siste arbeidsdag som akademisjef i FK Haugesund 31. januar. 

Annonse fra Eliteserien: