Myklebust er ny a-lagssspiller

Mathias Myklebust forlenger kontrakten og hentes opp i a-stallen.

Rekken av lokale unggutter som har tatt steget opp i FK Haugsunds a-stall har vært lang de siste par årene og nå er nok et lokalt tilskudd klar for a-stallen. Fredag ettermiddag skrev nemlig Mathias Myklebust under en ny og forlenget kontrakt med FK Haugesund som strekker seg ut sesongen 2028 samtidig som han tar steget opp i denne sesongens a-stall.

Myklebust slår dermed følge med Engseth Nyhammer, Hope, Innvær, Grindhaug og Alvsaker som i løpet av det siste halvannet året har tatt steget fra klubbens eget akademi og opp i Eliteserie-stallen til klubben.

- Jeg er veldig stolt. Det er veldig kjekt å få muligheten og jeg setter stor pris på at Oskar og trenerteamet ser hvilke kvaliteter jeg har. Jeg er takknemlig over å få kunne trene med de beste av de beste, sier Myklebust i forbindelse med signeringen.

Landslagsspiller for G18

Venstrebacken har fått spilletid i flere av vinterens treningskamper og var også med til Spania på oppkjøringens andre treningsleir.

- Det har gått bedre enn jeg kanskje hadde forventet og jeg har fått mer spilletid enn jeg trodde jeg skulle få. Samtidig føler jeg at jeg har tatt godt i mot muligheten jeg har fått og stått på gjennom hele oppkjøringen. Når det er sagt så er det fortsatt mye å jobbe med og jeg er på ingen måte ferdigutviklet enda.

IMG_8085.jpg
Mathias Myklebust har signert kontrakt ut 2028.

"Mykle" gikk gradene i SK Haugar inntil han ble FK Haugesund-spiller i 2021 og har nylig også etablert seg som landslagsspiller for Norge. Så sent som på søndag var 18-åringen en av fire FK Haugesund-spillere som var i aksjon for det norske G18-landslaget.

Brukt vinteren godt

Sportslig leder Eirik Opedal forteller at det er Myklebusts opptreden gjennom vinteren som har overbevist det sportslige apparatet om at han nå er moden for en plass i a-stallen.

- Mathias har vært et talent lenge, men har brukt vinteren veldig godt til å vise seg frem og ta nye steg. Opptredenen hans i treningskampene taler egentlig for seg selv. Han har levert veldig bra når han har fått muligheten og det er naturlig at han nå får a-laget som sin faste trenings- og utviklingsarena, sier Opedal.

Sin første proffkontrakt med FK Haugesund skrev Mathias Myklebust i februar i fjor. Nå forlenges avtalen slik at Myklebust er kontraktsfestet til FK Haugesund de neste fem sesongene.

Annonse fra Eliteserien: