- Jeg håper på 5000 på søndag

Det blir sesongbeste på publikumsfronten mot Bodø/Glimt. Foto: Kjell Bua.

Søndag venter Bodø/Glimt på Haugesund Sparebank Arena. Det er sesongens første storkamp hjemme på eget gress, noe som også gjenspeiler seg i publikumsinteressen før kamp.

FK Haugesund - Bodø/Glimt: kjøp billetter til søndagens storkamp

Det gleder FK Haugesunds markedssjef Martin Fauskanger.

- Vi jobber oss gradvis tilbake til der vi var før koronaen og mot Bodø/Glimt kommer vi til å sette ny sesongbeste på publikumsfronten. Jeg forventer godt over 4000, håper på 5000 og drømmer om 6000 tilskuere som kommer for å gi gutta våre all mulig støtte mot regjerende seriemester, sier en alltid like entusiastisk Fauskanger.

Martin F.jpeg
Martin Fauskanger ønsker å sette publikumsrekord på søndag.

Og det mangler ikke på argumenter for hvorfor søndagen bør legges til Haugesund Sparebank Arena.

- Det er mange gode grunner til å bruke søndagen på Haugesund Sparebank Arena. Vi har et lag i fremgang som har begynt klatringen på tabellen og som er sterke i troen på at de også skal slå Bodø/Glimt. Dessuten møter vi Norges beste lag de siste sesongene, det blir nydelige spilleforhold og vi forventer et skikkelig trøkk fra tribunene. 

Folk er tidlig ute

Billettsalget gjenspeiler da også at dette er et oppgjør haugalendinger og sunnhordlendinger vil få med seg. To dager før avspark lå billettsalget godt over normalen så langt i år.

- I Haugesund har det alltid vært tradisjon for å selge majoriteten av enkeltbillettene på kampdag, men til denne kampen ser vi at veldig mange har vært ute i god tid for å sikre seg plass på kampen. Folk aner at noe er i gjære og at snuoperasjonen fortsetter på søndag.

Maakeberget .jpg
Maakeberget er selvsagt på plass mot Bodø/Glimt. Foto: Kjell Bua.

Kraftpatruljen

Fredag denne uken var både Maakeungen og duoen Thore Pedersen og Sondre Liseth på besøk rundtomkring i distriktet for å rekruttere nye supportere på søndagens kamp. "Kraftpatruljen" kommer på initiativ fra Haugaland Kraft til å besøke både skoler, idrettslag og andre relevante aktører fremover med tanke på å gjøre veien til Haugesund Sparebank Arena både kort og naturlig på kampdag for den yngste generasjonen FKH-supportere.

Denne gang var det Lillesund skole, Rush Trampolinepark, Sportsklubben Nord og Torvastad Idrettslag som fikk besøk av maskotter og spillere.

- Det er et av flere tiltak vi har innført med tanke på å få folk tilbake på tribunene i enda større antall enn vi kjente det før koronaen. Hele klubben - fra administrasjon til spillere og trenere - er i sving for å gjøre hjemmekampene våre attraktive for haugalendinger, sunnhordlendinger og andre fotballinteresserte i regionen og "Kraftpatruljen" er bare et initiativ i så måte. I tillegg har vi begynt å vinne fotballkamper igjen og har et lag med stort potensiale som bare venter på å slå ut i full blomst og det trekker selvsagt også folk til tribunene. Etter 4-0 i Skien summes det som i en bikube blant fotballsupporterne igjen, sier Fauskanger.

Søndagens kamp mot Bodø/Glimt har avspark klokken 18.00 og billetter til oppgjøret på Haugesund Sparebank Arena kjøper du her.

Annonse fra Eliteserien: