Klar for Lech Poznan

Kristoffer Velde fortsetter karrieren i Polen.

Podaj mi piłkę!​!​​​​​​

Frasen blir trolig å høre mye på treningsfeltet til Lech Poznan fremover etter at Kristoffer Velde onsdag ettermiddag ble klar for den polske toppklubben.

Den dribleglade 22-åringen fra Kopervik skrev onsdag under en fireårskontrakt med sin nye arbeidsgiver og selges med det etter å ha tilbragt ti år i FK Haugesund.

- Vist stor lojalitet

Sportslig leder Eirik Opedal i FK Haugesund sier det er riktig tidspunkt å etterkomme Kristoffer Veldes ønske om å fortsette karrieren utenlands.  

- Kristoffer har vist stor lojalitet til oss og får betalt for det nå. Underveis i denne prosessen har han også vært opptatt av klubbens beste og i fjor forlenget han kontrakten for å posisjonere FK Haugesund best mulig i møte med interessen fra andre klubber. Det gjør det enkelt å bidra til at han får realisert ønsket om å prøve seg utenlands i dette overgangsvinduet. I en tid der mange tror at det å være Bosman-spiller er veien ut i Europa viser Kristoffer at muligheten uansett kommer hvis du er god nok.

Kristoffer Velde kom til FK Haugesund allerede som 12-åring og har gått gradene på alle aldersbestemte lag gjennom akademiet og frem til a-laget. Den offisielle debuten for FK Haugesunds a-lag kom borte mot Sogndal i Eliteserien i 2017.

- Vi er stolte av å ha bidratt til utviklingen av en spiller som har gått hele løpet i akademiet vårt, sier Opedal.

Velde.png
Kristoffer Velde flytter østover.

Gått den lange veien

Totalt fikk Kristoffer Velde 119 offisielle kamper for FK Haugesund fordelt på 101 kamper i Eliteserien, 12 kamper i den norske cupen og seks oppgjør i kvalifiseringen til Europa League. 

På de 119 kampene bokførte han 27 scoringer og 24 assists for klubben.

De formative barneårene i karrieren ble i tillegg til FKH-team også tilbragt i Kopervik IL og i SK Vard Haugesund.

Polsk storklubb

Kristoffer Veldes nye klubb er for øyeblikket serieleder i Polen og kan se tilbake på sju mesterskap i hjemlig serie. Lech Poznan har også vunnet den polske cupen ved seks anledninger.

I 2017 møtte FK Haugesund Kristoffer Veldes nye klubb i kvalifiseringen til Europa League - en duell polakkene gikk seirende ut av etter å ha tapt 2-3 i Haugesund før de siden vant 2-0 i returoppgjøret i Polen.

Annonse fra Eliteserien: