Nok en kveld for historiebøkene?

Rosenborg venter på Haugesund Sparebank Arena. De har vi slått før. Foto: Kjell Bua.

Nydelig gressmatte. Flomlys. Rosenborg. Og et FK Haugesund som jakter tre nye poeng. Det er premissene før søndagens batalje på Haugesund Sparebank Arena. For det er det det blir. En batalje.

FK Haugesund - Rosenborg BK: kjøp billetter her

Oppgjørene mot Rosenborg vekker alltid haugalendingens interesse. Fra en tid da det var en uttrykt målsetting i FK Haugesund "å spille seriekamper mot Rosenborg" til den moderne æra hvor det å slå det tidligere flaggskipet i norsk fotball har utviklet seg til å bli en regelmessig hendelse. Så også denne søndagskvelden hvor vi inviterer til høstens første flomlyskamp, med alt det innebærer av ladet stemning og tettpakket atmosfære.

Om motstanderen

Rosenborg har måttet se Bodø/Glimt og Molde stikke av med de største overskriftene i norsk fotball de siste årene, i hvert fall om vi holder oss til de som omhandler det som skjer ute på banen, men har under sin nye trener Kjetil Rekdal sakte begynt å våkne til live. Med unntak av et overtidstap borte mot Tromsø må vi helt tilbake til 19. juni for å finne sist gang trønderne gikk poengløse av banen i Eliteserien. Det betyr i praksis åtte seire, to uavgjort og et tap på de 11 siste seriekampene - en rekke samtlige lag i Eliteserien vil være bekjent av.

Før søndagens kamp på Haugesund Sparebank Arena ligger Rosenborg som nummer fire på tabellen i Elitseserien med 40 poeng. 11 poeng bak serieleder Molde, men med kun fire og et poeng opp til henholdsvis Lillestrøm og Molde på de øvrige plassene foran. Det er med andre ord et Rosenborg som jakter seriesølv og europacup som kommer til Haugesund i denne runden.


Lørdagens forberedelser ble lagt til Haugebanen.

Statistikk

Forrig sesong endte det 0-0 og med poengdeling i tilsvarende kamp på Haugesund Sparebank Arena, men i 2020-sesongen gikk FK Haugesund seirende av banen etter at Niklas Sandberg ble eneste målscorer fra 11-metersmerket. I sesongen 2019 vant FK Haugesund begge oppgjør mot trønderne, henholdsvis 2-0 borte og 2-1 hjemme. Totalt forteller likevel statistikken om solid Rosenborg-dominans i interne oppgjør. Av 29 oppgjør i Eliteserien har Rosenborg vunnet 16, mens FKH har vunnet åtte. 

Sju serieoppgjør har gjennom historien endt uavgjort - deriblant møtet på Lerkendal tidligere denne sesongen (3-3).

Ser man kun på kamper på Haugesund Sparebank Arena har FKH fem seire på 13 oppgjør. Fire kamper har endt uavgjort, mens Rosenborg har vunnet seks av de interne oppgjørene - senest i 2018 da trønderne vant 2-1 i Haugesund. Målscorer den gang? Aleksander Søderlund. Ikke bare en gang, men to.

Skader og suspensjoner

Sondre Liseth har to uker igjen på krykker før han kan starte å belaste den nyopererte foten, men vil først være tilbake for fullt til sesongoppkjøringen i januar. Bruno Leite er tilbake der han hører hjemme - i FK Haugesund - og er spilleklar til søndagens kamp. Det samme er alle øvrige spillere i a-stallen.

Rosenborg må klare seg uten Tobias Børkeeiet og Sam Rogers som er henholdsvis suspendert og skadet. Det betyr rokeringer i det bakre leddet til Rosenborg inn mot søndagens kamp. Nysignerte Kristall Ingason er også uaktuell som følge av skade - det samme er trolig Stefano Vecchia som i en lengre periode har måttet følge Rosenborgs kamper fra sidelinjen.

Her ser du kampen

Kveldens kamp ser du naturlig nok aller best fra tribunen. Kun det å sitte ringside gir deg den ekte kampdagsfølelsen, den sitrende stemningen og bruset fra publikum. Kampen sendes også på Max og Discovery +. Du kan også følge oppgjøret direkte på Radio 102.

Avspark klokken 20.00.

Annonse fra Eliteserien: