På bøljan blå

Maritim sommerfest for gatelaget.

Praktfullt sommervær og bølgeskvulp dannet rammen for årets sommerfest i regi av FK Haugesunds gatelag som tok sjøveien til Bukkøy med seilskuta "Johanne Karine" tirsdag ettermiddag.

Sommerfesten markerer halvgått løp i en allerede innholdsrik sesong for gatelaget med både treningskamper, turneringsspill og ukentlige treningsøkter på programmet siden oppstarten tidlig i januar.

- Det har vært et innholdsrikt første halvår for gatelaget hvor vi har returnert til normalen etter to år preget av koronarestriksjoner og det er enda mer i vente. Gatelaget tar ikke sommerferie, men fortsetter med treninger gjennom hele sommeren og forbereder seg til nasjonal turnering i Bærum i starten av august. Det gleder vi oss veldig til, sier samfunnsansvarlig Runar Nordvik i FK Haugesund.

IMG_20220628_121937__01.jpg
Gatelaget på tokt.

Sommermat og utmerkelser

Foruten seiltur i skipsleden og ut Nordvegen var det også sommerlig servering underveis av grillmat fra Inventum Catering. På menyen sto både hamburgere, pølser, scampi, kylling, BBQ-spareribs og pastasalat i tillegg til at det vanket halvtårsoppsummering av gatelagsåret med dertil tilhørende utdeling av utmerkelser - samt gatelagsquiz.

Avtroppende daglig leder John Harald Log har hatt en svært aktiv rolle i driften av gatelaget og ble behørig takket av for innsatsen han har lagt ned i en ellers hektisk hverdag som klubbens administrative overhode, og Log er da også klar på at gatelagets posisjon i klubben er kommet for å bli.

JK.jpg
Praktfullt seilevær for mannskap og passasjerer.

- Gatelaget er et lag i FK Haugesund på linje med alle de øvrige lagene vi har i klubben. Herrelaget, damelaget og akademilagene utgjør sammen med gatelaget essensen i FK Haugesund og slik vil det også bli i fortsettelsen. Samfunnsprosjektet blir bare viktigere og viktigere i årene som kommer og i august arrangerer vi blant annet en egen bærekraftskonferanse for næringslivet på Haugalandet der inkludering er et av nøkkelbegrepene.

Bærekraftskonferansen vil blant annet vie plass til Fotballstiftelsen, gatelagenes øverste administrative organ som i dag favner gatelag fra nesten 30 norske fotballklubber og som har vært gjenstand for en voldsom vekst de siste årene. 

Og allerede torsdag er det klart for ny gatelagstrening.

Annonse fra Eliteserien: