Professoren

Professorens første

Sancheev Manoharan leder FK Haugesund i sin første kamp på lørdag.

Annonse:

En dag igjen til Rogalandsderbyet og det som trolig blir tidenes ramme rundt et oppgjør mellom FK Haugesund og Viking på Haugesund Sparebank Arena.

FK Haugesund - Viking: kjøp billetter til kampen her

Alt av billetter er snart utsolgt, mye står på spill og fra Sørfylket er det varslet storinnrykk. Legg til trenerbytte hos hjemmelaget og man har alle ingedienser til en skikkelig trykkoker på lørdag.

Oppfordringen før kamp er også klar; kom tidlig for sikre en jevn flyt og for å unngå køer inn på arenaen. Her blir det folksomt.

Om motstanderen

Viking kommer til Haugesund som ubeseiret på sine ti siste seriekamper og har med det inntatt toppen av Eliteserie-tabellen - a poeng med Bodø/Glimt. I tillegg har man rustet opp i sommervinduet gjennom å hente hjem to gamle helter i form av Samuel Adegbenro og Joe Bell for å gjøre et helhjertet forsøk på å sikre seg det første seriegullet til Stavanger siden 1991.

Samtidig vet man at man neppe tåler mange feilskjær gjennom høsten og det å skulle møte Haugesund borte har sjelden kledd siddisene spesielt godt. I slike oppgjør blir formkurver og tabellplasseringer av underordnet betydning. Når FK Haugesund møter Viking handler det først og fremst om innsats og vilje.

Statistikk

Lagene har møttes ved to anledninger så langt i år, først i treningskamp tidlig i vår da lagene spilte 0-0 på Falkeid og siden til seriekamp i Stavanger i juli. Det oppgjøret vant Viking 2-0. 

FK Haugesund og Viking møttes første gang i interne serieoppgjør i 1997 – en sesong hvor FKH like godt vant både hjemme og borte – og totalt har lagene møttes 31 ganger i seriespillet gjennom årene.

Samlet sett har FK Haugesund «the upper hand» i interne oppgjør med tretten seire, mens Viking har gått seirende av banen ved ti anledninger i norsk serie gjennom årene. Åtte kamper har endt uavgjort.

Av de tretten FKH-seirene har ni kommet på hjemmebane - den siste forrige sesong da FK Haugesund vant 4-2 hjemme på Haugesund Sparebank Arena - samme resultat som da lagene møttes i Haugesund i 2021.

Før Viking.png
'Professoren' formaner. Foto: Jan Kåre Ness / NTB.

Ledige billetter

Selv om det nærmer seg utsolgt er det fortsatt mulig å sikre seg sitteplasser på B-feltet og på F3-feltet. Disse feltene er 'free seating' hvilket betyr at du selv velger hvilket ledige sete på feltet du vil sitte på.

Det er også mulig å kjøpe billetter på ståplasstribunen DeepOcean.

Skader og suspensjoner

Fungerende hovedtrener Sancheev Manoharan disponerer nesten samtlige spillere til lørdagens kamp. Sondre Liseth er fortsatt i rehabilitering etter operasjon og dermed uaktuell, mens Peter Therkildsen soner karantene etter sitt røde kort mot Molde i forrige serierunde.

Hos Viking mister Kristoffer Løkberg med all sannsynlighet lørdagens kamp, mens det også er spørsmålstegn ved David Brekalo og Herman Haugen. Gianni Steensnæs er korsbåndsskadet og ute for resten av sesongen.

Fotballvorspiel og gratis busser

Før kampen arrangerer FK Haugesund fotballvorspiel i Nils Sørhaugs lokaler like ved Haugesund Sparebank Arena. Arrangementet er åpent for alle, men krever påmelding.

Til lørdagens kamp har FK Haugesund også satt opp gratis busser fra Etne, Skudesneshavn og Stord. Hvis du ønsker å reise komfortabelt og kollektivt melder du deg på gratisbussene her.

Her ser du kampen

Lørdagens kamp ser du som alltid best fra tribuneplass, men det er også mulig å følge oppgjøret på TV 2 Play og på Radio 102.

Avspark lørdag 16. september klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: