Sparker i gang ballet

Odd og FK Haugesund spiller åpningskampen i Eliteserien søndag kveld.

1. påskedag. Sesongoppkjøringen er unnagjort. Alle treningskamper spilt. Når Odd og FK Haugesund entrer Skagerak Arena søndag kveld er det sesongens første oppgjør hvor det ligger poeng i potten. Siden venter ytterligere 29 kamper før status i Eliteserien gjøres opp i desember.

Sesongkort: støtt FK Haugesund fra fast plass i 2024

Spillere og støtteapparat satte kurs for Østlandet allerede lørdag ettermiddag etter å ha gjort unna de siste forberedelsene på Nordbanen tidligere på dagen. Kampdagen tilbringes siden på plass i Grenland før man setter kurs for Skagerak Arena cirka halvannen time før avspark.

Markerer 130 år

Foranledninghen til at Odd og FK Haugesund tyvstarter på 1. påskedag er hjemmelagets markering av 130-årsdagen som klubb. Resten av den første Eliteserierunden spilles mandag 2. påskedag.

Hjemmelaget går sesongen i møte med ny trener i form av Kenneth Dokken som har vendt hjem til norsk fotball etter noen år i utlendighet. 45-åringen har tidligere spilt for telemarkslaget og har etter endt spillerkarriere vært hovedtrener for Notodden og assistent i Vålerenga og danske AGF Aarhus. 

Sist sesong ble de sorte og hvite nummer 10 i Eliteserien med 38 poeng - fem mer enn FK Haugesund på 12. plass - og i de innbyrdes oppgjørene i 2023 vant FK Haugesund 2-1 på hjemmebane og spilte siden 1-1 i Skien.

Se bilder fra lørdagens treningsøkt på Norheim.

Skader og suspensjoner

FK Haugesund må klare seg uten Morten Konradsen, Martin Samuelsen, Amund Wichne, Almar Grindhaug og Oscar Krusnell i serieåpningen, mens hjemmelaget har Zakaria Mugese indisponibel i denne kampen. Til gjengjeld har Bilal Njie tatt med seg flyttelasset fra Haugesund til Skien akkurat tidsnok til å kunne spille for vertene i jubileumskampen.

Bortekamp i VAR BAR

Nærmere 50 supportere har tatt buss over fjellet for å få med seg serieåpningen i Skien, men er du av de som er igjen i Haugesund kan du se søndagens kamp i selskap med andre FK Haugesund-supportere i VAR BAR på Haugesund Sparebank Arena. Dørene åpner klokken 17.00 og man holder åpent så lenge resultatet i serieåpningen tilsier det.

Hvis du er i Skien og vil stå med FK Haugesund-supporterne på bortefeltet kjøper du billetter her.

Målklubben

Også denne sesongen kan man støtte FK Haugesunds Eliteserielag gjennom Målklubben. Samtidig som du støtter FK Haugesunds samfunnsprosjekter kan du også vinne flotte premier.

Jo større beløp du er inne med pr. scoring - jo større er vinnersjansen din når trekningen foretas etter siste seriekamp. Premier:

  • To sesongkort til sesongen 2025
  • Utstyr fra Umbro til en verdi av 5000,- 
  • Overnatting for to på Hotel Maritim + middag på Naustet

Inntektene fra Målklubben går FK Haugesunds samfunnsprosjekter.

Avspark mellom Odd og FK Haugesund på Skagerak Arena klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: