Utstyrsleverandør på klubb-besøk

- FK Haugesund er en profilklubb for oss, sier Geir Nordahl i Scantrade.

Før nyttår ble det kjent at FK Haugesund igjen blir å finne i Umbro-utstyr de neste fem årene. Med det har man også tatt opp igjen et samarbeid som allerede kan vise til en 20 år lang stolt forhistorie ettersom Umbro også var utstyrsleverandør fra og med oppstarten i 1994 og frem til og med sesongen 2014.

Scantrade: Det er vi som er klubbspesialisten

I Norge er det det Vennesla-baserte firmaet Scant Trade som står for distribusjonen av Umbro og for Geir Nordahl, leder elite og kjede i Scantrade, var det viktig å avlegge FK Haugesund et besøk i starten på den nye sesongen.

- Det er viktig for oss å være ute i klubbene fordi synligheten er viktig. FK Haugesund er en profilklubb for oss som er en merkevare som skal være med å bidra til at vi også får på plass flere avtaler med breddeklubbene i dette området, sier Nordahl.

- Veldig fornøyde med å være tilbake

Fredag presenterte Nordahl selskapet han har vært en del av i 34 år mer inngående for FK Haugesunds spillere, trenere og administrasjon, og sendte samtidig ut en klar invitasjon til spillerne. Er det noe de savner eller har innspill til er han og de øvrige 43 ansatte i Vennesla-selskapet lutter øre for spillernes tilbakemeldinger. 

- Vi er veldig fornøyde med å være tilbake som utstyrsleverandør i FK Haugesund. I utgangspunktet trodde vi det skulle være vanskelig på dette tidspunktet, men så viste det seg likevel å være mulig og da gikk vi "all in" siden vi har en så god forhistorie her, forteller Nordahl i anledning besøket på Haugesund Sparebank Arena.

Umbro 3.jpg
Diamanter varer evig.

Størst i Norge

Scantrade overtok Umbro i Norge tilbake i 1993, samme år som FK Haugesund ble stiftet, og har vokst seg størst i Norge som utstyrsleverandør. Det er det flere grunner til, men Nordahl trekker særlig frem den store kapasiteten som selskapet har nasjonalt når han forklarer hvorfor de er størst i det norske markedet.

- Vi er den eneste leverandøren i Norge med fullsortiment. Dessuten har vi lager i Norge og er veldig tilpasset nasjonale behov. Det sikrer oss hurtigere og mer effektiv levering av utstyr enn konkurrentene som har slike ting utenlands.

Umbro benyttes i dag av nærmere 500 breddeklubber i Norge og er med det den desidert største aktøren i dette markedet.  

- Relasjoner til topp- og breddeklubber henger sammen. Man må ha noen toppklubber for å sikre seg synlighet i markedet, men hovedfokuset vårt er på bredden.

Fornøyde spillere

FK Haugesund går sesongen 2022 i møte med kolleksjonen UX Elite. Den er spesialdesignet for aktive utøvere og kommer med smarte detaljer som Motion- og Climate-control. Alt for å gi spillerne den beste opplevelsen under treningsøkten.

Tilbakemeldingene fra FK Haugesund-spillerne på det nye utstyret er da også utelukkende gode.

- Spillerne våre er veldig fornøyde med komforten som treningskolleksjonen gir. Det både ser og kjennes bra ut. Fotball handler om marginer og at det er god kvalitet på ustyret som spillerne benytter er viktig med tanke på at dette er arbeidsantrekket de bruker nesten hver eneste dag, sier markedssjef Martin Fauskanger i FK Haugesund.

Utstyrsavtalen som FK Haugesund har inngått strekker seg over fem år og innebærer at Umbro blir utstyrsleverandør ut sesongen 2026.

Annonse fra Eliteserien: