Velkommen, Hlynur

Hlynur Freyr Karlsson fra Valur til FK Haugesund.

Annonse:

Ny dag. Ny spillersignering. To dager etter at Morten Konradsen ble presentert som FK Haugesund-spiller fra og med neste sesong er det klart at islandske Hlynur Freyr Karlsson gjør han selskap som nytt tilskudd i neste år spillerstall.

Sesongkort: best plass til best pris i 2024

19 år gamle Freyr Karlsson kommer fra islandske Valur og har skrevet under en fireårskontrakt med FK Haugesund.

- Oskar er selvsagt en sentral grunn til at jeg er her. Jeg har jobbet med han før og han solgte inn klubben og planene sine på en veldig god og overbevisende måte. Vi kjenner hverandre fra barndomsklubben min Breidablik og han har selvsagt vært veldig viktig med tanke på å komme hit, sier Freyr Karlsson i forbindelse med signeringen torsdag formiddag.

Forsvarsspiller i blodet

FK Haugesunds nyeste signering er en allsidig spiller som kan bekle flere posisjoner og som innværende sesong primært har spilt midtstopper og defensiv midtbane hjemme på Island. Tidligere har Freyr Karlsson også erfaring som høyreback og ving back.

- Jeg elsker å forsvare. Det er kanskje ikke så vanlig lenger blant fotballspillere, men jeg elsker den biten av spillet. Jeg er også en god pasningsspiller, men den fremste egenskapen min er nok at jeg er en forsvarsspiller i blodet og min beste posisjon vil jeg si er som midtstopper.

IMG_1635.jpg
Hlynur Freyr Karlsson har skrevet under en fireårskontrakt med FK Haugesund.

Dro til Italia som 16-åring

Hlynur Freyr Karlsson startert karrieren hjemme på Island i Breidablik, men dro i ung alder til Italia og spill i ungdomsavdelingen til Serie A-klubben Bologna. Før inneværende sesong returnerte han til islandsk klubbfotball - denne gang for Valur som siden ble nummer to i den islandske toppserien i 2023. Totalt fikk Freyr Karlsson 33 kamper for klubben fra Reykjavik.

- Når det kommer til norsk fotball så kjenner jeg ikke så veldig godt til den hjemlige fotballen her, men jeg kjenner som alle andre til de store spillerne dere har i utlandet og har møtt det norske landslaget tidligere. 

FK Haugesunds nyeste tilvekst kan vise til landslagsspill for flere aldersbestemte utgaver på Island, deriblant for G19 som i sommer møtte Norge (1-1) under EM-sluttspillet på Malta. Etter mesterskapet ble nittenåringen hentet opp til det islandske U21-landslaget.

- Liker å forsvare territoriet

Sportslig leder Eirik Opedal ser frem til å få islandsk fandenivoldskhet inn i rekkene til neste sesong.

- Hlynur er en spiller vi kjenner veldig godt til gjennom Oskar og er en spennende spillertype vi ønsker å få inn i neste års spillerstall. Han er en forsvarsspiller av den tradisjonelle skolen som liker å forsvare territoriet og kommer med mange kvaliteter som vi er trygge på vil stå seg veldig godt i norsk fotball. Oskar og trenerteamet ser veldig frem til å jobbe videre med Hlynur straks han er på plass i Haugesund i januar, sier sportslig leder Eirik Opedal i anledning signeringen.

FK Haugesunds sportslige leder er også tydelig på at Frey Karlsson er tiltenkt én bestemt posisjon på banen.

- Han er en allsidig spiller, men vi har hentet han hit som midtstopper. Det er der han kommer aller best til sin rett, sier Opedal.

Hlynur Freyr Karlsson har skrevet under en fireårskontrakt som strekker seg ut sesongen 2027 og slutter seg til FK Haugesund når sesongoppkjøringen til 2024 starter i januar.

Annonse fra Eliteserien: