Manoharan

- Vi skal bli enda råere på å angripe boks

Sancheev Manoharan og Paul Andre Farstad er i gang med forberdelsene til 16. mai.

Annonse:

16. mai er det endelig duket for kamp på fotballens festdag på Haugesund Sparebank Arena igjen. På sidelinjen finner man igjen Sancheev Manoharan og Paul Andre Farstad som sammen med Kamil Rylka utgjør det fungerende trenerteamet i FK Haugesund inntil en permanent løsning er på plass. 

FK Haugesund - Kristiansund: kjøp billetter til 16. mai

Det fungerende trenerteamet er på ingen måte ukjente med oppgaven. Så sent som i fjor høst ledet de FK Haugesund til fornyet Eliteserie-status etter en poengrik avslutning på sesongen, og situasjonen nå har mange paralleller til fjorårets oppdrag. Men også noen vesensforskjeller.

- I fjor høst var bestillingen å få 12-13 poeng slik at vi sikret plassen i Eliteserien. Da hadde vi veldig fokus på å være gode i den defensive delen. I takt med at den utviklet seg fikk vi også trygghet i den offensive delen og scoret totalt 15 mål på de ni kampene i løpet av høsten. Allerede da hadde vi et videre mål om å bli enda råere på siste tredjedel, men med kun tre måneder på oss måtte vi begrense oss ift hva vi kunne jobbe med. Den gang var vi avhengige av å trykke raskt på noen knapper, men nå får vi muligheten til å bygge videre på det, sier midlertidig hovedtrener Sancheev Manoharan.

Tett program

Som i fjor er Paul André Farstad også denne gang en sterk støttespiller til Manoharan. Han forteller om hva som er fokus akkurat nå - og hva som vil være det om noen uker når man går inn i EM-pausen.

- Vi må prioritere ganske tøft nå også for det kommer fire kamper i løpet av kort tid og vi har lite tid til å trene mellom slagene. I begynnelsen av juni kommer det en lengre pause hvor vi går inn i en god treningsperiode hvor vi kan jobbe med mange forskjellige ting, men akkurat nå må vi prioritere knallhardt, sier Farstad.

DSCN6378.jpeg
Paul Andre Farstad og Sancheev Manoharan under tirsdagens trening.

Spillprinsippene ligger fast

FK Haugesunds 'style of play' rokkes det derimot ikke ved. Strategiplanen forteller i klartekst hvilken spillestil som skal ligge til grunn  - uavhengig av navnet på hovedtreneren.

- Spillestilen vår og prinsippene ligger fast, men det er naturligvis områder hvor vi ønsker å bli bedre. Metodikken på treningsfeltet vil også bli annerledes, sier Manoharan når han blir bedt om å påpeke hvilke forskjeller man vil kunne se sammenlignet med under Hrafn Thorvaldsson.

Farstad trekker også frem noen elementer i spillet man ønsker å utvikle for å bli enda mer konkurransedyktige.

- Vi ønsker at det skal gå raskere fremover med oss når muligheten er der, vi ønsker å bli enda råere på å angripe boks og skape flere situasjoner der og så ønsker vi selvsagt at motstanderen skal måtte jobbe med å score på oss. Vi skal ikke gi noe gratis og man skal være gode dersom man skal klare å score på oss, sier Paul Andre Farstad.

Mindre risiko

Duoen ønsker også så se et lag som spiller med mindre risiko i det oppbyggende spillet.

- Mange av sjansene vi har fått mot oss har kommet fordi vi har mistet ballen ute på banen hvor det har vært helt åpent. Det henger sammen med at vi ikke har vært gode nok til å posisjonere oss, gå for gjennombrudd og sette ballen i spill o.l. Det er en av tingene vi konkret ønsker å endre på og bli enda mer avklarte på i akkurat denne delen av spillet, sier trenerduoen.

Treningsleir i Danmark

Nå venter i tur og orden Kristiansund hjemme, Strømsgodset borte, Sandefjord hjemme og også Bodø/Glimt hjemme før Eliteserien tar EM-pause. Da byr det seg en etterlengtet mulighet til å jobbe både bredere og mer intensivt på treningsfeltet frem til seriespillet starter opp igjen 7. juli mot Sarpsborg.

- Det er på treningsfeltet vi blir bedre så vi ser frem til å få jobbet ordentlig når det tette kampprogrammet er unnagjort i starten av juni. Etter at spillerne er tilbake fra ferie trener vi først hjemme i Haugesund før laget drar til Danmark i slutten av måneden og spiller treningskamper mot både cupmester Silkeborg og mot Viborg før første seriekamp igjen i juli. Det er en periode vi skal bruke godt både på og utenfor banen.

Torsdag 16. mai venter Kristiansund hjemme på Haugesund Sparebank Arena. Oppgjøret har avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: