Viktig fotballkveld venter

Christos og "Billy" kan klatre på tabellen med seier mot Jerv i kveld.

Når FK Haugesund tar i mot Jerv hjemme på Haugesund Sparebank Arena søndag kveld forteller tabellen i Eliteserien alt man trenger å vite for å forstå betydningen av oppgjøret. Med seier vil FK Haugesund få en solid luke ned til søndagens gjester i bunnen av tabellen og også klatre minst en - kanskje to plasser på tabellen.

FK Haugesund - FK Jerv: kjøp billetter her

Med uavgjort eller tap er det i praksis status quo mtp å få arbeidsro utover høsten.

Om motstanderen

Jerv overrasket alle, seg selv inkludert, da laget for første gang i klubbens historie rykket opp i Eliteserien til denne sesongen. Mange spådde sørlendingene nord og ned, men de gule og blå fra Grimstad har på tross av å ha fått det tøft i møte med norsk fotballs fornemste selskap fortsatt muligheter til å klare det ingen trodde de skulle klare før sesongstart; nemlig å overleve i Eliteserien.

Etter en sterk åpning på sesongen, gikk Jerv siden inn i en lengre tørkeperiode sett til poengfangst før man igjen kom til hektene i starten av juli. Før søndagens kamp ligger Jerv som nummer 15 på tabellen med 11 poeng på sine 16 første kamper. Fem poeng bak FK Haugesund på plassen foran.

Statistikk

Inntil denne sesongen hadde FK Haugesund og FK Jerv aldri møttes i offisiell sammenheng. Sesongens første oppgjør de to lagene i mellom, på Levermyr Stadion i begynnelsen av juli, er således det eneste statistikkgrunnlaget man har å vise til før søndagens kamp i Haugesund. Oppgjøret i Grimstad vant søndagens motstander den gang 1-0 etter et seiersmål like før slutt.


Så langt har vi scoret 24 mål denne sesongen. Mer er i vente.

Skader og suspensjoner

Sondre Liseth er som eneste FKH-spiller uaktuell til søndagens kamp. Nysigneringen Magnus Christensen er endelig spilleklar og med i søndagens kamptropp mens Vegard Solheim er tilbake fra skaden som har satt han utenfor trening og kamp den siste måneden.

Gjestene må klare seg uten sin viktige kantspiller Willis Furtado som pådro seg sitt fjerde gule kort i forrige serierunde. Kappverdianeren må dermed sone karantene i denne kampen. Jerv-trener Arne Sandstø har ellers alle sine sentrale spillere tilgjengelig.

Her ser du kampen

Søndagens viktige kamp ser du aller best fra tribunen på Haugesund Sparebank Arena. Da kan du også støtte Christos, "Billy" og Co. i jakten på seier. Ellers viser både Eurosport+ og Discovery+ oppgjøret. Du kan også følge kampen direkte på Radio 102.

Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: