Snart klart for årets høydepunkt

Gatelaget forbereder seg til Nasjonal Turnering.

Vi skriver slutten av juli og i Haugarhallen er det full aktivitet ute på kunstgresset. FK Haugesunds gatelag ligger nemlig i hardtrening før sesongens høydepunkt; nasjonal turnering på Nadderud i Bærum en drøy uke inn i august.

Gatelaget: Slik er FK Haugesunds tilbud til rusavhengige

9. og 10. august møtes landets 28 gatelag til den årlige turneringen som samler samtlige lag i regi av Fotballstiftelsen; den overlappende organisasjonen for gatelagene som drives av norske Eliteserie- og Obosligaklubber samt en håndfull klubber til daglig hjemmehørende lenger nedover i divisjonssystemet.

- Ekstra giret

2022-utgaven av Nasjonal Turnering arrangeres av Stabæk og med hele gatelagsfamilien samlet i to dager har den nasjonale turneringen vokst seg til en stor, og ikke minst viktig, begivenhet i løpet av fotballåret. Også for FK Haugesund.

- Vi deltok ikke i fjorårets turnering og er derfor ekstra giret på å måle krefter med de øvrige gatelagene rundt omkring i Fotball-Norge i år. Den nasjonale turneringen er noe arrangerende klubb og Fotballstiftelsen bruker mye ressurser på å gjennomføre og er en turnering som holder et høyt kvalitetsnivå om man ser til selve arrangementet. Det er selvsagt veldig inspirerende for alle oss som er involvert i gatelagene - enten som spillere eller som støtteapparat, sier samfunnsansvarlig Runar Nordvik i FK Haugesund.

Til årets turnering lanserer FK Haugesunds gatelag også sine nye drakter fra utstyrsleverandør Umbro.

IMG_20220726_153840.jpg
To tomler opp fra Alexander Søderlund til de nye gatelagsdraktene.

Møter Fredrikstad og Jerv

Tidligere denne måneden ble puljene i nasjonal turnering klare i en direktesendt trekning og FK Haugesund skal på turneringens først dag møte både Fredrikstad og Jerv i gruppespillet.

- Vi møter gjerne lagene med tilhold på Vestlandet ellers i sesongen, enten i treningskamper eller i Vestlandsturneringen, så det å havne i gruppe med Fredrikstad og Jerv passer oss veldig bra. Resultatene er som alltid underordnet for oss, i stedet er det den enkelte spillers individuelle utvikling, det å ta del i fellesskapet og det kjenne på godfølelsen av å spille cup slik mange husker det fra barndommen som står i høysetet hos oss i FK Haugesund i inngangen til en slik turnering, sier Nordvik.

Turneringen åpnes med høytidelig innmarsj og dag én avsluttes siden med bankett på hotellet der lagene ligger samlet. På dag to venter siden sluttspill og kamper i plasseringsspillet før turneringen avsluttes med premieutdeling.

Fair Play står sentralt

Gatelagskampene spilles 7 mot 7 og parallelt vil det gå inntil seks kamper på kunstgresset på Nadderud, men i tillegg til sportslig suksess ute på kunstgresset er det også mulig å høste heder, ære og pokaler i form av Fair Play. Et sentralt fokusområde i gatelagssammenheng som er ment å bevisstgjøre samtlige lag og spillere på betydningen av god sportsånd og det å være en ressurs også for andre - enten på eget lag eller overfor spillerne hos motstanderen.

Kort sagt - alt det ideen om gatelagene, resultater lagt til side, egentlig handler om.

Og et trofé FK Haugesunds gatelag allerede har sikret seg ved én anledning, i Vestlandsturneringen, denne sesongen.

Annonse fra Eliteserien: