Alle på kamp!

Spillerne ønsker din støtte fra tribunen mot Kristiansund.

Søndag klokken 18.00 går avspark i en av de viktigste kampene som FK Haugesund har spilt i sin vel 28 år lange historie. Da ankommer Kristiansund BK Haugesund Sparebank Arena til den femte serierunden i Eliteserien og det som forhåpentligvis blir starten på årets poengfangst for Alexander Søderlund & Co.

FK Haugesund - Kristiansund: kjøp billetter til søndagens batalje

Med null poeng etter fem spilte kamper - forrige helgs oppgjør mot Viking var egentlig en del av den 16. serierunden som er berammet til slutten av juli - skulle man tro at resignasjonen var begynt å innta spillere og trenere i FK Haugesund. Dengang ei. Tvertimot er det en fandenivoldsk vilje til å snu motgangen som gjennomsyrer garderoben.

- Vi trenger all støtte vi kan få. Som supporter spiller du en helt avgjørende rolle på kampdag og forskjellen på å det å ha et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen kontra det å ikke ha det er enorm, kunne FK Haugesund-spissen fortelle tidligere i uken.

KBK med tung start

Gjestene fra Kristiansund har også fått en tøff start på årets sesong og står med et enslig poeng på sine fire første kamper. Det kom i forrige serierunde - hjemme mot Hamarkameratene - etter å ha tapt mot henholdsvis Aalesund, Sarpsborg 08 og Jerv på de tre første kampene.

Nordmøringene er dog alltid en munnfull og straks Kristiansund står på motsatt banehalvdel vet man at det kommer til å stå dueller og fysikk på menyen. Så også denne sesongen.

DSCN01011651928072386__01.jpg
FK Haugesund har forberedt seg på Haugebanen gjennom uken.

Statistikk

Kristiansund er inne i sin sjette eliteseriesesong og i de ti interne oppgjørene som har blitt spilt har søndagens gjester vunnet fire.  Bortekampene i Kristiansund ble tapt både i 2017, 2018 og forrige sesong, mens Kristiansund også vant i serieavslutningen i Haugesund for fem sesonger siden.

Forrige sesong vant FK Haugesund 3-0 på Haugesund Sparebank Arena etter scoringer av Mikkel Desler, Ibrahima Wadji og Niklas Sandberg. FK Haugesund vant også hjemmekampen i 2018 samt serieavslutningen i Kristiansund i 2020.

Tre oppgjør har endt uavgjort.

Skader og suspensjoner

Thore Pedersen er tilbake fra skade etter å ha mistet hele serieinnledningen så langt, mens Sondre Liseth og Martin Samuelsen også skynder seg langsomt mtp på returnere fra sine skader. Begge de to sistnevnte er dog noen gode uker unna å kunne friskmeldes.

Bortelaget kommer til Haugesund uten kapteinen Dan Peter Ulvestad samt Aliou Coly. Det er også spørsmålstegn ved den islandske angrepsspilleren Brynjolfur Willumsson. Unggutten Max Williamsen mister også søndagens kamp.

Her ser du kampen

Spillernes oppfrodring er klar. Kom og støtt laget fra tribunen! Det er i motgang man trenger støtte som mest. Skulle du likevel ikke ha anledning til å følge søndagens oppgjør fra tribunen kan du se oppgjøret på Eurosport+ og Discovery+. Du kan også følge kampen direkte på Radio 102.

Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: