DSCN8054

Allsvensk motstand i treningskamp

Møter den svenske seriemesteren fra 2022.

Annonse:

Tirsdag ettermiddag er det klart for den avsluttende treningskampen mot BK Häcken i spanske Marbella. Oppgjøret markerer avslutningen på det halvannen uke lange oppholdet som FK Haugesund har hatt på den spanske solkysten i sesongens første treningsleir. I mars venter siden en ny samling i Spania.

Treningskampen mot BK Häcken blir sesongens tredje test i kamp for Oskar Hrafn Thorvaldsson som i forkant av oppgjøret håper å få se et lag som skaper enda mer offensivt enn det man maktet i treningsleirens første treningskamp; 1-1-oppgjøret mot Vancouver Whitecaps sist tirsdag. Det oppgjøret ble spilt med 10 mann den siste timen.

Annen type motstand

Thorvaldsson forventer å få se et svensk lag som er langt mer aggresive i forsvarsspillet enn det tilfellet var med MLS-motstanden i forrige kamp. Et oppgjør hvor Troy Engseth Nyhammer tegnet seg for FK Haugesunds scoring på straffe like før slutt - etter at man kjempet seg tilbake i kampen med kun ti spillere ettersom Egil Selvik ble utvist etter drøye halvtimen.

Claus Niyukuri og Bruno Leite står med sikkerhet over tirsdagens treningskamp - ellers er målet at samtlige spillere skal få spilletid.

DSCN8035.jpg
Jong-min Seo og FK Haugesund har allerede spilt 1-1 i sin første trenigskamp i Spania.

Norske innslag i Häcken

Häcken kommer fra Göteborg, nærmere bestemt bydelen Hisingen, og ble svenske seriemestere så sent som i forifjor. Da under ledelse av Per Mathias Høgmo. Han satte kurs for Japan og Urawa Red Diamonds etter sesongen 2023, men den svenske klubben fant på ny hovedtrener i Norge; denne gang Pål Arne 'Paco' Johansen i Odd.

Blant spillerne til de gule- og sortstripete finner man nordmannen Even Hovland som har flere sesonger i både Sogndal, Molde og Rosenborg bak seg - i tillegg til et tidligere utenlandsopphold i Tyskland. Nordmannen står også med 29 a-landslagskamper. Ola Kamara, seriemester med Strømsgodset i 2013 og 17 landskamper for Norge, er også å finne blant spillerne som 'Paco' Johansen disponerer.

Häcken har også spilt én treningskamp i løpet av sitt Spania-opphold, det endte med tap 2-4 mot Tromsø på fredag.

Oppgjøret mellom FK Haugesund og BK Häcken har avspark klokken 16.00, spilles på Banus Football Centre (tidl. Dama de Noche) og er FK Haugesunds andre kamp i løpet av Altibox Winter Camp som de norske lagene er en del av denne sesongoppkjøringen.

Du kan også se oppgjøret på Haugesunds Avis/Direktesport

Annonse fra Eliteserien: