Vestlandsderby!

Klart for en intens og lidenskapelig lørdag på Haugesund Sparebank Arena.

FK Haugesund mot Brann. Kampene blir ikke større på Haugesund Sparebank Arena og når de to lagene møtes lørdag kveld føyer det seg bare inn i rekken av allerede legendariske møter de to klubbene i mellom her på Haugalandet.

FK Haugesund - Brann: kjøp billetter her

Her kommer det ganske enkeltil å syde og koke på tribunene og smelle ute på banen.

Om motstanderen

Motstanderne fra Bergen kan, med tre seriekamper igjen av sesongen, se tilbake på et fantastisk fotballår. Ikke bare sikret man seg cupgull i vår, man har også rullet på med voldsom kraft i hjemlig serie og er i skrivende stund favoritt til seriesølv i sin comeback-sesong i Eliteserien.

En meget imponerende prestasjon og ditto håndtverk av hovedtrener Eirik Horneland som har løftet sportsklubben til nye høyder i løpet av sin relativt korte tid i klubben og har opparbeidet seg en status mellom de sju fjell som tilsier at han kan gå tørrskodd over Bjørnafjorden til lørdagens kamp.

Statistikk

Lagene har allerede møttes ved to anledninger denne sesongen - begge ganger i Bergen. Først i sesongens første offisielle kamp, åttedelsfinalen i cupen tilbake i mars, da bergenserne vant fortjent 4-1 og siden i serieåpningen i april da Brann på ny tok en fortjent seier (3-0). Det er med andre ord en del å revansjere denne lørdagen for hjemmelaget.

Siden returen til Eliteserien i 2010 har FK Haugesund vunnet tilsammen åtte seriekamper mot Brann - hvorav fire på hjemmebane. Ni kamper har endt med Brann-seier og seks kamper har endt uavgjort.

Sist lagene møttes i Eliteserien på Haugesund Sparebank Arena, tilbake i 2021, vant FK Haugesund 1-0 hjemme foran eget publikum.

Thore P.jpg
Thore Pedersen blir trolig å se i Branns startoppstilling denne lørdagen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Skader og suspensjoner

Før lørdagens kamp er det klart at Vegard Solheim og Sondre Liseth mister oppgjøret som følge av skader, mens Julius Eskesen soner karantene. Øvrige spillere er tilgjengelig.

Hos gjestene må de to tidligere FK Haugesund-spillerne Fredrik Pallesen Knudsen og Mads Sande stå over kampen som følge av henholdsvis karantene og langtidsskade. I tillegg er Ole Didrik Blomberg og Ruben Kristiansen også å finne på skadelisten. Magnus Warming er meldt spilleklar igjen etter noen skadeplagede måneder i Bergen siden overgangen fra italiensk fotball i sommer.

Lad opp med kampvorspiel

Før lørdagens kamp inviterer FK Haugesund til kampvorspiel med mat og drikke tillgjengelig i telt bak DeepOcean-tribunen. Vorspielet starter klokken 15.00 og teltet har plass til 300 gjester. Frem til klokken 17.30 er dette stedet å legge kampforberedelsene denne lørdagen.

Ønsker du å lade opp med enda et Vestlandsderby denne lørdagen møter FK Haugesunds G17-lag sine jevnaldrende fra Bergen til treningskamp i Haugesund Idrettspark. Avspark klokken 13.00 på Gymnasbane 2.

Støtt Fellesverket

I forbindelse med lørdagens kamp har kamppartner Haugesund Sparebank ønsket å rette fokus på det flotte arbeidet Haugesund Røde Kors gjør med tilbudet 'Fellesverket' i Haugesund. Fellesverket er et aktivitetshus for ungdom som i tillegg til en lang rekke aktiviteter også sørger for at ungdom får matpakker med seg på skolen og måltider på aktivitetshuset. I forbindelse med lørdagens kamp vil det være en VIPPS-aksjon på Haugesund Sparebank Arena hvor folk kan være med og støtte dette arbeidet.

Her ser du kampen

Dette oppgjøret kommer med spetakkel-garanti og sees selvfølgelig best fra tribuneplass. Lørdag morgen er det fortsatt noen ledige plasser igjen på B-feltet (free seating), F2-feltet (free seating) og F3-feltet (ståplass). Du kan også se kampen på TV2 Play eller følge den direkte på Radio 102.

FK Haugesund - Brann klokken 18.00 på Haugesund Sparebank Arena.

Annonse fra Eliteserien: